Puur Culinair heeft en mooie cursus verzorgd voor de Have a Breaks

Cees Corstiaans Geplaatst in Puur nieuws

De Koks van Puur Culinair zijn de afgelopen tijd erg druk geweest met het bereiden van feestelijke gerechten.

Cees Corstiaans Geplaatst in Alles Puur

Wij zijn Louise Braat (links) en Anouk Christianen-Vriens (rechts), en we werken bij Puur Culinair als medewerkers van het bedrijfsbureau.

Anouk Christianen en Louise Braat Geplaatst in Puur medewerkers

2021 is het Internationaal VN-jaar van Groenten en Fruit. Elke dag minstens 250 gram groenten en 200 gram fruit eten; Nederlanders komen er nauwelijks aan. Met onze groente- en fruitconsumptie bungelen we zelfs onderaan in Europa.

Campagne ‘Geef kleur door’ Geplaatst in Puur nieuws

Hoi, Mijn naam is Mick Verzuu en woon samen met mijn vriendin in Breda

Mick Verzuu Geplaatst in Puur medewerkers

Jij vindt het toch ook zonde om voedsel te verspillen? Doe dan mee met de Verspillingsvrije week!

Bron: Voedingscentrum Geplaatst in Alles Puur

Hoi, mijn naam is Mitchell. Ben 28 jaar en woon in Udenhout. Mijn opleiding is basis-kok en zelfstandig werkend kok niveau 3. Daarna heb ik me gespecialiseerd in Patisserie niveau 4

Mitchell Denissen Geplaatst in Puur medewerkers

Hoi Allemaal, ik wil me even voorstellen

Wendy van Riel Geplaatst in Puur medewerkers

Vrijdag 31 januari mochten we een aantal medewerkers van de divisie Jeugd welkom heten bij Puur Culinair

Cees Corstiaans Geplaatst in Alles Puur

Gezond ontbijt maken? Bekijk deze 5 ontbijtrecepten voor inspiratie. Lekkere, gezonde ontbijtjes die makkelijk te maken zijn. Met in elk recept fruit of groente.

Voedingscentrum Geplaatst in Alles Puur

Eten is emotie, en goede voeding draagt heel direct bij aan de kwaliteit van leven. Chantal die begeleidster is op Hamerstraat 2 vertelt over ons product in deze vlog. Mede door dit unieke product dragen we bij aan het geluk en welzijn van onze cliënten.

Cees Corstiaans Geplaatst in Puur innovatie

Bijgaand filmpje laat een mooi indruk zien van de processen van Puur Culinair

Cees Corstiaans Geplaatst in Alles Puur

Het nieuwe voedingsconcept "Kook van Jou" is in samenwerking met 7 woonvoorzieningen gestart met een pilot.

Cees Corstiaans Geplaatst in Puur innovatie

Na een grootschalig onderzoek onder de bewoners, het personeel en de verwanten van de Amarantgroep, is gebleken dat er meer aandacht geschonken mag worden aan de avondmaaltijd.

Cees Corstiaans Geplaatst in Puur innovatie

Eten is emotie, en goede voeding draagt heel direct bij aan de kwaliteit van leven. Vanuit die overtuiging ontwikkelden we onder de naam Moe’s smakelijke gerechten die geschikt zijn voor mensen met kauw- en slikproblemen. Smaak en voedingswaarde worden zo verbonden met meer persoonlijke aandacht voor de cliënten.

Marieke Lemmens Winters Geplaatst in Puur innovatie

Hoi! Mijn naam is Fleur, ik ben 24 jaar en derdejaars student Food Innovation aan de HAS Hogeschool te 's-Hertogenbosch

Fleur Damoiseaux Geplaatst in Puur medewerkers

Wat een geweldig idee! Dat is de veelgehoorde kreet van de genodigden waar we een "meet 'n eat" gaan organiseren.

Cees Corstiaans Geplaatst in Puur innovatie

Mijn naam is Stephanie Raaijmakers. Sinds kort maak ik deel uit van het Puur Culinair team. Voorheen heb ik in verschillende restaurants gewerkt van zelfstandig werkend kok tot chef kok.

Stephanie Raaijmakers Geplaatst in Puur medewerkers

Een ergonomische orderpick-kar waar we de portioneermedewerkers mee kunnen bedienen. Dat was een wens van onze medewerkers. Daarom werd deze kleine maar zeer effectieve innovatie tijdens de workshop "Innovatie van Alledag" onder meer naar voren geschoven.

Cees Corstiaans Geplaatst in Puur innovatie

Er is nog steeds een voedselverspilling probleem in Nederland. Toch kun je hier zelf ook veel aan doen. Zelfs wanneer je op vakantie bent kun je daar goed op letten. Lees hier de diverse tips!

Voedingscentrum Geplaatst in Alles Puur

De eerste workshop/kooksessie "Doelgroep gerichte voeding" zit er op! We kunnen dik tevreden zijn met de resultaten.

Cees Corstiaans Geplaatst in Puur gebruikers

Op 5 verschillende data stellen wij onze keuken voor iedereen binnen AmarantGroep open. Wij vinden het belangrijk dat onze klanten en andere belangstellenden weten hoe het eten gemaakt wordt.

Cees Corstiaans Geplaatst in Alles Puur

Deze drie dames stellen zich graag aan u voor. Ze werken allen in de verpakkingsafdeling van Puur Culinair en doen dat met veel plezier en absolute precisie.

José, Rächel en Sandra Geplaatst in Puur medewerkers

Het aantal voedselinfecties als gevolg van de Listeria-bacterie is gestegen in Europa onder ouderen en zwangeren. Dat blijkt uit onderzoek van EFSA, de Europese autoriteit voor voedselveiligheid, over de periode 2008-2015. Wat is het gevaar van Listeria? En waar kun je extra op letten als je mantelzorger bent, of als je regelmatig samen eet met je zwangere vriendin of kookt voor je zieke tante of opa?

Voedingscentrum Geplaatst in Puur nieuws

3D-animatie van het sousvide kookproces bij Puur Culinair.

Cees Corstiaans Geplaatst in Puur innovatie

Mijn naam is Daniël van den Bergh en ik ben sinds 2018 werkzaam voor Puur Culinair als Teamleider van Puur Culinair.

Daniël van den Bergh Geplaatst in Puur medewerkers

Per 1 november is Puur Culinair een samenwerking gestart met Schoolsoepie. Een nieuw en gezond concept bedoelt voor schoolkinderen. Tamara Schuitvlot en Daphne Graven zijn de initiatiefnemers.

Cees Corstiaans Geplaatst in Puur nieuws

Duurzaam eten levert winst op voor het milieu én je gezondheid. Door veel groente, fruit, granen en peulvruchten te eten – en minder vlees, zuivel, alcohol en snacks te nemen – ben je al heel groen bezig! Natuurlijk helpt het ook als er minder eten in de afvalbak belandt. Welke stappen je kunt nemen, ontdek je op deze pagina.

Bron: Voedingscentrum Geplaatst in Alles Puur

De maaltijden van Puur Culinair komen tot het beste resultaat wanneer ze verwarmd worden volgens de aller modernste technieken. De Amarantgroep is een samenwerking aan gegaan met De HTG groep uit Deurne.

Cees Corstiaans Geplaatst in Alles Puur

Vaak is er verwarring over de afkortingen TGT en THT. In bijgaand filmpje leggen we uit wat het betekent.

Bron: Voedingscentrum Geplaatst in Alles Puur

Gastvrijezorg.nl en Testo.nl hebben de instructiefilm "De nieuwe Haccp-regels van de Amarantgroep" ook op hun eigen website gepubliceerd.

Cees Corstiaans Geplaatst in Alles Puur

Puur Culinair vindt het belangrijk dat de klanten weten wie de maaltijden bereid. Nu is het de beurt aan Peter Broers, zelfstandig werkend kok en leermeester.

Peter Broers Geplaatst in Puur medewerkers

Amarant heeft binnen haar stichting veel cliënten die voeding nodig hebben met een afwijkende consistentie, een voorbeeld hiervan zijn mensen met slikproblemen. Deze doelgroep neemt onder andere deel aan dagbesteding op een andere locatie waardoor ze de lunch meekrijgen en elders nuttigen. Ook de tussendoortjes/snacks zijn vaak vanwege de consistentie niet of maar beperkt aanwezig.

Cees Corstiaans Geplaatst in Alles Puur

Patrick Valentijn woont binnen de Amarantgroep op de Straatweide in Prinsenbeek. Hij maakt gebruik van het Puur voor U concept van Puur Culinair.

Cees Corstiaans Geplaatst in Puur gebruikers

Jolanda Verhoeven is sinds kort als keuken assistent werkzaam bij Puur Culinair Zij stelt zich aan u voor.

Jolanda Verhoeven Geplaatst in Puur medewerkers

Marie Louise is werkzaam op Hospice de Sporen in Tilburg. Dit is een (T)huis voor mensen die terminale zorg nodig hebben en vormt een onderdeel van Stichting De Wever. Al vele jaren maken zij met grote tevredenheid gebruik van de maaltijden van Puur Culinair

Marie-Louise van Gestel Geplaatst in Puur gebruikers

Je lijf gaat je hele leven mee, daar wil je dus zo goed mogelijk voor zorgen. Met de Schijf van Vijf kun je stap voor stap werken aan een gezonder eetpatroon. Wat wordt jouw eerste stap?

Cees Corstiaans Geplaatst in Alles Puur

Dhr. Hennie Jacobs is geen onbekende in het Tilburgse. In 2015 werd hij zelfs uitgeroepen tot vrijwilliger van het jaar. Hennie is zeer tevreden over de maaltijden van Puur Culinair

Hennie Jacobs en Brennie Maas Geplaatst in Puur gebruikers

Geen vraag is teveel voor Puur Culinair. Marianne Gadellaa staat u dan ook graag te woord op het bedrijfsbureau.

Cees Geplaatst in Puur medewerkers

Hoe is de Sous-vide kooktechniek ontstaan en heeft het zich doorontwikkeld tot een innovatieve en culinaire revolutie?

Peter Geplaatst in Alles Puur
  • Puur Culinair
  • Bredaseweg 570
  • -
  • 5036 NB Tilburg
  • -
  • Tel: (088) 6115446
  • Puur-culinair is onderdeel van Amarant