Asperges
Heerlijke asperges uit Oirschot

In het voorjaar bieden we onze klanten graag asperges aan.
Bij Aspergeboerderij van Gerven in Oirschot vinden we een kwaliteitsproduct tegen een redelijke prijs.

Al in 1955 was de vader van Jan van Gerven, Willem van Gerven, begonnen met het planten van asperges. Dit deed hij op een veld ter grootte van een halve hectare vlakbij de Witte Bergen in Oirschot, ten zuiden van het kanaal. Het voordeel van deze grond was dat het lichte grond bevatte, wat zorgde voor de lekkerste asperges.

Pas na drie jaar konden de eerste asperges worden verkocht. Dit duurde zo lang omdat de asperges de tijd nodig hadden om te groeien. In 1958 verkocht Willem van Gerven zijn eerste asperges aan de notabelen in Oirschot en omstreken. Alleen zij konden de destijds relatief dure asperges betalen. Later werden de asperges ook verkocht aan de aspergeliefhebbers met een minder goed gevulde portemonnee.

In 1978 nam Jan van Gerven het bedrijf van zijn vader over. Hij startte met een klein veldje aan het kanaal in Oirschot. Jan van Gerven heeft op dit moment 26 hectare grond met asperges verdeeld over zes velden. Het meest bekendste veld ligt aan de A58 in Oirschot. Ook dit veld ligt, net als het eerste veld van zijn vader, vlakbij de Witte Bergen in Oirschot. De aspergegrond bevat lichte zandgrond waaruit de lekkerste asperges groeien.

De zoon van Jan van Gerven, ook genaamd Willem van Gerven, runt samen met zijn vader het bedrijf. Vader, zoon en de werknemers binnen het bedrijf zorgen voor de lekkerste asperges!

 

Vlees
Het rundvlees voor onze stoofschotels uit Goirle

Bij Boerderijwinkel De Walhoeve in Goirle levert aan Puur Culinair het malse Rundvlees waarvan wij onze stoofschotels bereiden.

Deze producten zijn ook gecertificeerd als Kempisch streekproduct. 

Bij de Familie van Roessel in Goirle zijn ze al ruim 35 jaar bezig met het verzorgen van vleesstieren. Ieder jaar wordt met veel zorg een aantal kalfjes gekocht en deze dieren mogen rustig groeien tot ze volwassen zijn en een perfecte vleeskwaliteit hebben. Tegen de leeftijd van twee jaar zijn ze rijp en worden ze geslacht. Het vlees van de dieren komt terug op de boerderij en daar wordt het uitgesneden door een professionele slager en geleverd aan Puur Culinair. Wij kunnen door de lage temperatuurgaring het rundvlees heerlijk mals verwerken tot stoofschotels.

De vis
De vis komt waar mogelijk van de eigen Noordzee

Scholfilet, ook wel het meest veelzijdige visje uit de Noordzee genoemd. Niets is er bijna lekkerder dan een heerlijk scholletje uit onze eigen kustwateren.
Redelijk betaalbaar, gezond, lekker en visvlees barstensvol goede voedingsstoffen en smaak.

Daarom vindt Puur Culinair het belangrijk dat deze vissoort weer wat vaker op het menu verschijnt. De scholfilet verwerken we in meerdere gerechten zoals bijvoorbeeld met een heerlijke Mangochutney of een romige Dillesaus.

Kipproducten
De kipproducten uit Loon op Zand

Kip, het meest veelzijdige stukje vlees. Dat weten we bij Poeliersbedrijf van Berkel al meer dan 55 jaar. Kip is een heerlijk en eerlijk product. het is bijzonder smakelijk, variabel en past in elk dieet. Al meer dan 55 jaar hebben wij ervaring in de branche van dagverse producten. Hans en Ellen van Berkel dragen samen met hun medewerkers zorg voor de bestellingen. Door de hechte samenwerking met onze leveranciers kunnen we een constante kwaliteit garanderen.

 

Puur Culinair is al enkele jaren een tevreden klant van Poelier Kapteijns en verwerkt zijn producten zoals de Gildehoen in heerlijke sousvide gerechten.

Groenten
De verse groenten, waar mogelijk uit eigen streek

Sinds kort haalt Puur Culinair ook lekkere gezonde maar vooral verse producten bij de Braacken in Poppel. Hierbij moet je denken aan fruitdrankjes en smoothies speciaal voor de cateringafdeling. Deze drankjes zijn erg populair bij lunches tijdens evenementen e.d. 

Fruitkwekerij "de Braacken" is gelegen in een mooie landelijke omgeving in het buitengebied van Goirle. Midden in de boomgaard vindt u "Groenten en Fruitwinkel de Braacken"

De fruitkwekerij is ruim 12 hectaren groot en gelegen in het mooie buitengebied van Goirle. De grond waar de fruitkwekerij op gevestigd is draagt de naam "de Braacken" al meer dan honderd jaar en maakt deel uit van het Brabantse landgoed Gorp & Roovert. Al vele decennia worden er op de lichte zandgrond appels en peren geteeld, sinds 2005 worden er ook kersen geteeld.

Aardappel
De aardappelen uit Dongen

De Nederlandse aardappel is nog steeds een belangrijk onderdeel van onze voedingsgewoonten.

Puur Culinair gebruikt voor haar Sousvide techniek een aardappel van stabiele kwaliteit, afomstig uit Dongen.

De Agria is een ‘jong piepertje’ ten opzichte van onze andere aardappelrassen; hij dateert uit 1986. Toch bieden wij graag de Agria aan vanwege zijn uitstekende sousvide kookkwaliteiten. Ideaal om smaakvolle, goudgele gekookte aardappellen van te maken. Omdat de Agria wat kruimiger kookt, is deze ook zeer geschikt om te gebruiken in de stamppot of voor het maken van puree.

  • Puur Culinair
  • Bredaseweg 570
  • -
  • 5036 NB Tilburg
  • -
  • Tel: (088) 6115446
  • Puur-culinair is onderdeel van Amarant