Over Puur Culinair

Puur Culinair is, als business-unit van Amarant, specialist in sous-vide, en trendsetter in het op maat produceren van sous-vide bereide maaltijd(component)en, verzameld in meerdere concepten die perfect aansluiten op de steeds variabelere wensen en eisen van onze afnemers.

Historie

1960 Keuken de Goede Herder (voormalig ‘t Hooge Veer) verzorgt de maaltijden voor zo'n 100 dames met een verstandelijke beperking; de keuken wordt gerund door nonnen.
1978 De keuken op Piusoord 350, voor heren met een verstandelijke beperking, wordt verplaatst van het hoofdgebouw naar de huidige locatie. Deze keuken wordt gerund door de paters.
1985 De keuken op 't Hooge Veer gaat tevens maaltijden verstrekken aan andere stichtingen. Het hierdoor ontstane gekoppelde systeem groeit uit tot 300 maaltijden.
1998 Exploitatie van de keuken op Piusoord gaat naar Sodexho, de keuken wordt verbouwd en men gaat over naar een ontkoppeld systeem. Maaltijdenverstrekking aan derden breidt zich uit.
2003 Amarant neemt de keuken weer terug in eigen beheer. De keukens van 't Hooge Veer en oud Piusoord gaan samen; Amarant Culinair ontstaat en kookt 1.500 maaltijden.
2008 Amarant Culinair start met sous-vide koken. Het aantal maaltijden groeit uit tot 2.000 maaltijden per productiedag.
2011 Amarant Culinair wordt Puur Culinair.

Visie

Gezond staat voorop
Gezond eten is een belangrijk onderdeel van de kwaliteit van zorg. Het leveren van een gevarieerd assortiment van kwalitatief hoogwaardige maaltijd(component)en met hoge voedingswaarden staat voor Puur Culinair voorop. Om dit te realiseren, bereidt Puur Culinair de warme maaltijden op basis van de sous-vide kooktechniek. Voordelen van deze methode op gebied van gezondheid zijn dat de producten weinig zout, veel vitamine, mineralen en weinig vet bevatten.

Ongekend lekker
Maar eten moet naast gezond toch ook vooral erg lekker zijn. Onze afnemers moeten genieten van de maaltijden. Omdat smaken nu eenmaal erg verschillen, levert Puur Culinair een goed basisproduct waarvan de producteigen smaak optimaal tot zijn recht komt. U bepaalt zelf of u nog wat wilt toevoegen in de vorm van nootmuskaat, kerriepoeder of andere kruiden. Zo creëren we met elkaar een (h)eerlijk eetmoment.

Missie

Puur Culinair biedt betaalbare, gezonde en ongekend lekkere maaltijd(component)en aan, zodat een ieder maximaal kan kiezen voor een (h)eerlijk eetmoment.

  • Puur Culinair
  • Bredaseweg 570
  • -
  • 5036 NB Tilburg
  • -
  • Tel: (088) 6115446
  • Puur-culinair is onderdeel van Amarant