Onze maaltijden-oud

Sous-vide

Puur Culinair produceert maaltijd(component)en op basis van de sous-vide kooktechniek.
Kort samengevat betekent dit dat producten vers en ongekookt verpakt worden, waarna deze volgens een uniek proces langzaam gegaard worden in een autoclaaf(soort grote kookketel).

Deze manier van maaltijdbereiding biedt vele voordelen.

Gezond

  • Onderzoeken van TNO wijzen uit dat door de sous-vide bereiding van de maaltijdcomponenten vitamines en mineralen beter behouden blijven dan bij andere vormen van maaltijdbereiding.
  • Daarnaast gebruikt Puur Culinair minder zout dan bij traditionele kooktechnieken.
  • Door de sous-vide kooktechniek kan Puur Culinair vlees met lagere vetklassen toch heerlijk mals bereiden.
  • Producten zijn puur, dus zonder toevoegingen en langer houdbaar.

Ongekend lekker en gevarieerd

  • Door de bijzondere bereidingswijze blijft de natuurlijke smaak en kleur behouden. Deze gaan bij de traditionele kookmethoden grotendeels verloren.
  • Het assortiment is ruim en volledig, men kan kiezen uit meer dan 15 soorten vlees of vis, groenten enz.
  • Er wordt bijzondere aandacht besteed aan de feestdagen met speciaal samengestelde menu's, waardoor het feest compleet is.

Flexibel

  • U bepaalt zelf wanneer u eet. U bestelt maaltijdcomponenten voor een week en bepaalt zelf op welke dag van de week er wat gegeten wordt.U bepaalt zelf wat u eet: Doordat componenten los verpakt zijn, kunt u zelf het menu samenstellen. U bent vrij om zelf bijv. uw vlees zelf te bereiden, terwijl u de groenten en de aardappelen bestelt.
  • U bepaalt zelf hoe u eet: U bent vrij om per dag te bekijken hoe u de maaltijd wenst te serveren. U kunt de maaltijden per persoon op een bord serveren. Maar u kunt er tevens voor kiezen om de componenten in meerpersoons schalen warm te maken en te serveren. Hiermee creëert u een extra stukje huiselijkheid.
  • Wanneer uw instelling bijvoorbeeld kampt met personele problemen, dan kunt u bij Puur Culinair (tijdelijk) terecht voor componenten/complete maaltijden die uitsluitend op temperatuur gebracht hoeven te worden.

MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen)

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is 1 van de speerpunten van Puur Culinair. Een aantal zaken is dan ook verankerd in de bedrijfsvoering: In de keten wordt gezocht naar partners die tevens maatschappelijk verantwoord ondernemen.

People

  • Puur Culinair levert gezonde maaltijden;
  • Zijn te serveren op individuele wijze qua smaak, consumptie tijdstip;
  • Volgens HACCP normen bereid, maar de geur van verse producten is toch aanwezig.

Planet

  • Met de sous-vide verpakkingswijze produceren we samen minder afval;
  • Aangezien kan worden volstaan met eens per week beleveren, is minder transport noodzakelijk;

Profit

  • Door alle bovengenoemde punten kan Puur Culinair maaltijden leveren tegen een meer dan marktconforme prijs

Lees meer over de sous-vide kooktechniek > PDF
Lees meer over TNO onderzoek > PDF

Componenten

Soepen, vlees- visgerechten, groenten, zetmeelcomponenten en samengestelde gerechten zoals bami of stamppot worden aangeleverd in 1, 5 of 10 persoonsverpakkingen.

  • Producten geschikt voor steunpunten, restaurantconcepten en kleinschalige woonvormen.
  • Bij levering zijn producten minimaal 7 dagen houdbaar;
  • Maximale keuzevrijheid uit assortiment;
  • Hoge voedingswaarden;
  • Voedselveiligheid gewaarborgd.

Puur voor u

PUUR voor U is een nieuw en persoonlijk concept. Dit concept geeft u de mogelijkheid om zijn sous-vide bereidde maaltijden voor een hele week thuis bezorgd te krijgen.
U kunt kiezen uit veel verschillende gerechten, dat geeft u de vrijheid en de mogelijkheid om per dag zelf zijn menu samen te stellen.
Wilt u aardappeltjes met worteltjes en vis of gaat u voor aardappeltjes met andijvie met een saucijsje? Braad u zelf uw runderlapje en bestelt u bij ons de rest. Alles is mogelijk!
Alle componenten worden los van elkaar verpakt en geleverd. Kies zelf wat u wilt eten die dag.

  • Bij levering zijn producten minimaal 7 dagen houdbaar;
  • Losse portieverpakkingen in sous-vide;
  • Volledige keuzevrijheid bij maaltijdsamenstelling;
  • Hoge voedingswaarden.

Koelverse maaltijden

Met koelverse maaltijden combineert u keuzevrijheid met gemak.
Koelverse maaltijden zijn tevens op basis van de sous-vide kooktechniek bereid, maar reeds voor u verpakt in magnetronbestendige menuschaaltjes. U krijgt de maaltijden voor een hele week thuis bezorgd, en u kunt zelf de keuze maken welke maaltijd u op welke dag van de week eet.

Groot voordeel van deze maaltijden is dat u uw maaltijden nog steeds uit 3 menu's kunt samenstellen. De maaltijden zijn de hele week houdbaar, dus als u 1x/week de maaltijden binnenkrijgt, bent u vrij om per dag een maaltijd te selecteren.

  • Componentkeuze uit 3 menu's;
  • Bij levering zijn maaltijden 7 dagen houdbaar;
  • Geschikt voor tafeltje-dekje;
  • Door hogere startwaarden hogere voedingswaarden dan bijv. bij kant en klaar maaltijden in supermarkten.

Diepvriesmaaltijden

Voor diepvriesmaaltijden werkt Puur Culinair samen met een landelijk opererende organisatie Apetito. Vanuit onze servicecentra in Den Haag, Drachten, Enschede, Kerkrade en Veenendaal leveren men 365 dagen per jaar, vriesverse maaltijden aan eind- en grootverbruikers.
Alle Apetito gerechten worden na de bereiding door middel van een shock freeze proces ingevroren, waardoor er een optimaal behoud is van smaak, geur, vitamines en mineralen. Hierdoor zijn vriesverse maaltijden van Apetito een prima aanvulling op het assortiment van Puur Culinair.
Wenst u diepvriesmaaltijden te betrekken, dan verwijzen wij u graag door naar Apetito:
Kijk op www.apetito.nl of neem contact op met Apetito op het telefoonnummer: 0521-387332.

Beschikbare diëten

  • Gemalen
  • Vegetarisch
  • PKU
  • Gluten/lactose
  • Diabeet
  • Natriumarm
  • Cholesterol
  • Eiwitbeperkt

Omdat we de maaltijden bereiden middels de sous-vide kooktechniek, zijn energie- en vetbeperkt geen afzonderlijke diëten meer.

  • Puur Culinair
  • Bredaseweg 570
  • -
  • 5036 NB Tilburg
  • -
  • Tel: (088) 6115446