Voedselverspilling op je vakantie

Geplaatst op: 03 July 2018

Tips vóór je op vakantie gaat

  • Check een aantal dagen voor je op vakantie gaat wat er nog in je koelkast, voorraadkast en vriezer ligt. Maak een plannetje voor de laatste dagen: wat eet je deze week nog op? Denk aan restjes groente, vlees, vis, melk en yoghurt.
  • Bereid met eten wat op moet, een lekker soepje, omelet, salade of roerbakgerecht. Geef voedsel wat je niet op krijgt en wat je niet in kunt vriezen aan je buren,      kennissen of familie. Denk aan een half stuk kaas.
  • Vries eten in. Dat kan zowel met restjes als met ongeopende producten. In de vriezer blijft je eten lang goed. Voordeel is dat je bij thuiskomst meteen wat te eten in huis hebt.
  • Neem fruit of brood dat je nog in huis hebt mee voor onderweg. Als je bederfelijke producten meeneemt, zoals melk of kaas, is het verstandig ze snel op te eten en  drinken. Neem eventueel een koelelement of koeltas mee.

Tips voor op vakantie

Ook op vakantie kun je helpen om voedselverspilling tegen te gaan. Als je op een camping verblijft of in een huisje of appartement, kun je met het volgende rekening houden:

  • Maak een boodschappenlijstje en noteer ook de hoeveelheden die je nodig hebt voor  tijdens je verblijf. Zo voorkom je dat je te veel koopt.
  • Zet gekoelde spullen zo snel mogelijk terug in de koelkast. Bij warm weer is dit extra belangrijk.  In de koelkast krijgen bacteriën minder kans en je eten blijft zo langer goed.
  • Heb je geen koelkast? Koop kleine verpakkingen van iets, en bedenk van tevoren of je alles binnen 1 dag op krijgt.
  • Heb je toch nog wat eten of drinken over? Lang houdbare producten zoals koffie, kruiden, pasta of rijst kun je mee naar huis nemen. Gekoeld voedsel dat over is, zoals zuivel, groente of vlees, kun je bijvoorbeeld weggeven aan andere campinggasten, of aan de mensen in het huisje naast je.
Voedselverspilling op je vakantie
  • Puur Culinair
  • Bredaseweg 570
  • -
  • 5036 NB Tilburg
  • -
  • Tel: (088) 6115446